Испания е мерило за класа в световния футбол, каза селекционерът на Италия Чезаре Прандели преди финала на европейското първенство между двата отбора.

Прандели ще опита да намери слабости в играта на испанците и да ги използва, както стори в полуфинала срещу Германия снощи, който Италия спечели с 2:1.

"Надявам се да се подготвим добре за мача срещу Испания, макар че имаме само един ден за това. Ще опитаме да намерим слабости в играта на Испания, както го направихме срещу  Германия", коментира Прандели.

"Няма да ни бъде лесно, защото иберийците станаха европейскии световни шампиони през последните четири игодини. Те са наистина класен отбор, не само в техническо отношение, но и като дух и характер. Винаги съм казвал, че в последните години Испания е отправна точка, по която се равняваме всички останали и това не се е променило", каза още Прандели.

Селекционерът се надява отборът му да повтори играта си от първото полувреме срещу Испания на мача в груповата фаза, завършил 1:1. Италия остава единственият отбор, вкарал гол на  Испания на Евро 2012.

"Изиграхме много силно първо полувреме срещу Испания и трябва да опитаме да повторим тази игра - без страх от съперника. Ако успеем да играем със същата енергия, може да контролираме мача", каза Прандели.

Треньорът още веднъж похвали нападателя Марио Балотели, който вкара и двата гола за Италия срещу Германия. Прандели отрече вероятността да напусне "адзурите" след Евро 2012.

"Ежедневната работа в клубен отбор ми липсва. Последните два месеца бяха тежки, но не мисля за раздяла с Италия", каза Прандели.