Футболистът на Манчестър Сити Самир Насри, който през настоящия сезон играе под наем в Севиля е заплашен със спиране на състезателните права за четири години, след като стана ясно, че е претърпял интравенозна терапия в клиника в Лос Анджелис през миналия месец.

Световната агенция за борба с допинга изисква спешно разследване за това дали Насри е нарушил нейните правила.

Според сайта на Drip Doctors процедурата, през която е преминал френския национал, служи за борба със супербактерии и общи вируси.

Испанската антидопингова агенция разследва Насри

Тя обаче може да се окаже в нарушение на антидопинговите правила. Световната антидопингова агенция е поставила лимит от 50 мл. за интравенозни инфузии на активни спортисти в рамките на шест часа. Изключения се допускат само при "приемане в хода на хоспитализация, хирургични процедури или клинични изследвания". 

От Севиля са сигурни, че Насри ще изчисти името си и ще бъде доказано, че не е нарушил правилата на УАДА.

Испанската антидопингова агенция започна разследване срещу френския футболист на 28 декември.

„Докато УАДА все още не разполага с пълните данни и факти относно случая, не може да коментираме. Трябва да изчакаме изясняването на въпроса и очакваме резултатите от разследването на испанската антидопингова агенция. Ние ще извършим мониторинг на работата. Важно е да се направи максимално бърз анализ на доказателствата, защото се рискува някои от тях да бъдат унищожени. Антидопинговата организация е длъжна да стигне до решение, ефективно и без излишно забавяне“, коментира говорителят на УАДА Бен Никълс.