Олимпик Лион победи Реал Мадрид с 1:0 в първи мач от 1/8-финалния сблъсък помежду им в Шампионската лига. Французите бяха по-добрият отбор в по-големи периоди от мача и след гол на Жан Макун в 47-та минута заслужено стигнаха до минималния успех, който остава интригата за реванша. Той ще се играе на 10 март на „Сантяго Бернабеу”, а „белият балет” ще трябва да търси победа с два гола разлика.

Така Реал Мадрид продължава да няма победа в нито един мач с Лион в Шампионската лига, като вече има три загуби и две равенства срещу френския гранд.

Първото полувреме на „Стад Жерлан” премина в тактическо надиграване. Все пак домакините от Лион можеха да съжаляват повече за нулевото равенство, след като имаха повече положения за гол, но не съумяха да отбележат.

Най-големият пропуск за французите направи Сезар Делгадо в края на първите 45 минути, когато с добър удар от воле удари гредата зад Икер Касияс.

Второто полувреме започна по същия начин, по който завърши и първото – с натиск на Лион, който даде резултат само две минути след подновяването на играта.

Жан Макун получи топката в половината на Реал, премина през Раул Албиол и със страхотен удар в горния ъгъл не остави шансове на Касияс и вкара за 1:0.

След гола домакините продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена и на няколко пъти имаха шанс за втори гол чрез Лисандро Лопес и Сисоко.

„Белият балет” все пак постепенно успя да изравни играта и на свой ред да създаде някои опасности пред вратата на Уго Лорис. В 63-та минута Гонсало Игуаин излезе сам срещу вратаря на Лион, но не можа да го преодолее. Серхио Рамос и Естебан Гранеро също профукаха възможности за изравняване.

В крайна сметка домакините удържаха натиска на Реал и успяха да стигнат до важната победа, която им дава леко предимство преди реванша в Испания на 10 март.