Кристиано Роналдо ще се завърне в лагера на Реал Мадрид днес, и в 17 часа испанско време трябва да е на тренировката на първия тим. Очаква се именно тогава старши треньорът на „белите“ Жозе Моуриньо да привика португалския национал на разговор, за да се изяснят причините за „тъгата“ на нападателя.

Моуриньо е готов да убеждава Кристиано, че Реал го цени и обича, не по-малко от всички оставали. Основен предмет на разговора ще бъде и кампанията по спечелването на Златната топка, което предизвиква част от недоволството на Роналдо. Той иска Реал да подкрепи именно от него, а не Икер Касияс или Серхио Рамос, но треньорът трябва да обясни на своя голмайстор, че няма как да получи специална подкрепа, тъй като Касияс и Рамос все пак са испанци, и световни и европейски шампиони.

Жозе Моуриньо знае как да се справя с подобни ситуации, и медиите в Мадрид прогнозират, че той ще успее да убеди Кристиано колко важен е за отбора, и как Реал не може без него, за да бъде звездата му напълно концентриран върху предстоящите сериозни мачове със Севиля и Манчестър Сити.