Чаби Алонсо, чийто договор с Реал Мадрид все още не е подновен, даде повече от откровено интервю, в което разкри плюсовете и минусите на неговата професия. Играчът допълни, че се чувства обичан в Кралския клуб и разкри, че иска да спечели титлата с „белите“.

„Да играеш в Реал Мадрид, означава да си подложен на в пъти по-голямо напрежение. Тук изискванията и отговорността да са доста по-големи. Един играч трябва да осъзнае всичко това много добре, за да се чувства комфортно и за да се харесва на хората на „Бернабеу“. За мое щастие аз винаги съм се чувствал обичан и това продължава да е така“, започна Алонсо.

„Ако един футболист се превърне в идол просто така, чудесно. Но ако това се прави насилствено, тогава хората усещат, и има отхвърляне“, каза още Алонсо.

„Аз винаги съм се опитвал да запазя моята идентичност. Разбира се, професията ми е взела много от личното време и е ограбила семейството ми. Много бих искал да имам събота, примерно, като ден, в който да съм с фамилията ми. Не знам какво ще правя, когато спра с футбола, но предполагам, че ще бъде нещо, свързано с него. Може би треньорство. Сега обаче искам да спечеля титлата с Реал, а лятото да отида на Световното“, завърши Алонсо, за когото вчера се появиха слухове, че е стартирал преговори с „белия балет“.