Халфът на Реал Мадрид Чаби Алонсо не смята, че има изявен фаворит в полуфиналната битка с Байерн Мюнхен в Шампионската лига. Двата тима се срещат в сряда в първи мач.

Преди две години тимовете се срещнаха на същата фаза, а баварците бяха крайни победители. Според Алонсо обаче сега обстоятелствата са различни.

"Никой в тима не е мислил за това, което се случи преди две години. Тогава просто имаше различни обстоятелства. Сега трябва да изиграем перфектен мач и да пазим топката в наше владение."

"В момента няма фаворит в този сблъсък, защото и двата отбора са много силни. Ние сме в перфектна серия и никой не трябва да ни отписва", сподели Алонсо.

До последния момент под въпрос за "белите" ще бъде звездата Кристиано Роналдо. Алонсо очаква решението за участието му да бъде взето само на базата на здравословното му състояние.

"Роналдо вкарва и създава голови положения. Истинско богатство е за нас и го ползваме, когато можем. Но дали ще играе в сряда, само Карло Анчелоти може ад каже."

"Според мен, той ще бъде пуснат в игра, само ако е 100% възстановен. Лекарите, треньорът, целият щаб ще решават за това. Няма спор, че Кристиано е много важен за нас", сподели още Алонсо.