Контузията на вратаря на Барселона Виктор Валдес постави под сериозна въпросителна развитието на кариерата му занапред. 32-годишният испанец е обвързан с каталунците само до края на кампанията.

Той твърдо отказа да преподпише контракта си, като се появиха информации, че вече е подписал предварителен договор. Кандидати за подписа му бяха Монако и Манчестър Сити.

Според информациите от Англия днес, "гражданите" са се отказали от привличането му. Вестник "Метро" твърди, че Сити ще се ориентира към друг вратар за конкуренция на Джо Харт.

Така единствената опция към момента е Монако, но с французите договорката е само устна. Така Валдес и агентът му Хинес Карвахал трябва да разчитат на мъжката дума на "монегаските".

В Испания се появиха предположения, че ръководството на Барса ще използва ситуацията около контузията на Валдес и ще му предложи нов договор.

Точно заради неяснотата около бъдещето на вратаря агентът му долетя спешно в Испания за разговори. После той ще придружи клиента си за операцията му в Германия.

След интервенцията Валдес ще се възстановява между шест и осем месеца. Песимистичните прогнози са, че няма да се появи в игра дори до края на годината. А със сигурност е аут от световното.