Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс заяви, че неговият тим просто е имал лоша седмица и затова не бива да бъде сравняван с Реал Мадрид.

Каталунците сдадоха първото място в Ла Лига с малко очаквана загуба от гостуващия Селта Виго. Представянето на мадридчани пък е на коренно противоположния полюс – момчетата на Карло Анчелоти са в серия от 11 порени победи, като една тях дойде и в Ел Класикото на 25-и септември.

„Реал Мадрид са силни и печелят титли“, каза Бускетс. „Те постигат добри резултати, но няма смисъл да се сравняваме с тях. Трябва да се тревожим за нас самите.“

„Не искам да говоря за другите отбори, а Реал винаги привлича силни играчи. Те са страхотен тим, но ние сме доволни от нашите попълнения. Самият аз съм в добра форма, на добра възраст съм и съм по-завършен играч сега, отколкото бях при дебюта си. Все още има доста футбол в мен“, каза 26-годишният испански национал.

„Приказките за някаква сериозна контузия при мен са просто слух, който не разбирам. Имах контузия преди няколко седмици, но сега съм добре. Няма да се оперирам“, завърши Бускетс.