Халфът на Испания Серхио Бускетс, който бе ограбен по време на Мондиала, заяви, че с радост би жертвал откраднатия си портфейл, стига Ла Фурия да спечели Световното първенство.

Самият халф изненадващо попадна в състава на Испания, след като на Европейското първенство титуляр на неговата позиция бе Маркос Сена.

На Евро 2008 роденият в Бразилия Сена бе определен за една от скритите звезди на Испания. Много от вниманието на зрителите отиваше за нападателите Давид Вия и Фернандо Торес или за страхотните креативни халфове Андрес Иниеста и Шави, но Маркос Сена все пак получи много похвали за играта си.

Той бе избран и в отбора на първенството на УЕФА. Но след слаб сезон в Испания, 33-годишният халф бе оставен извън състава на иберийците за Световното първенство. Вместо това, треньорът Висенте Дел Боске взе 21-годишния халф на Барса Серхио Бускетс.

„Чувствам се добре. Много съм млад, но се чувствам все по-добре. Тренирам с някои страхотни играчи” заяви Бускетс преди финала на Мондиал 2010 срещу Холандия в неделя.

„Много съм доволен от формата си, но най-важното нещо е отбора, защото без помощта на съотборниците ми, аз нямаше да съм на това ниво”, продължи полузащитникът. Той стана жертва на крадци преди полуфинала срещу Германия.

„Никой не обича да бъде обиран, няма какво да кажа за това. Случи се сутринта преди мача с Германия, но нямахме право да се оставим това да ни разсея. Във всеки случай бих си разменил портфейла за световната титла”, завърши Бускетс.