Атлетико успя да устиска равенство 2:2 при гостуването си Спортинг Лисабон и след нулевото равенство в Мадрид се класира за четвъртфиналите в Лига Европа.

Герой с 2 гола за дюшекчиите бе Серхио „Кун” Агуеро, който на два пъти даваше преднина на тима на Кике Санчес Флорес на стадион Жозе Аваладе.

Аржентинската звезда на Атлетико се разписа още в 3-ата минута, когато засече центриране на Антонио Лопес отдясно.

Спортинг се върна в играта в 19-ата минута. Капитанът Жоао Моутиньо намери Карлос Салейро отдясно, той центрира в наказателното поле, там Лиедсон надскочи Луис Переа и прониза пазещия в този мач за испанците Де Гея.

В 33-ата минута бе Хосе Антонио Рейес подаде на Кун Агуеро, който отигра наистина брилянтно, като размина бранителите Андерсон Полга и Педро Мендес, за да стреля с външната страна на обувката в обратния ъгъл на слисания Руй Патрисио.

Лъвовете от Лисабон и този път не се предадоха, а усилията им бяха възнаградени в последните секунди на първата част, когато Полга се разписа с глава след центриране от пряк свободен удар.

През втората част португалците поставиха под истинска обсада вратата на гостите, но не успяха да стигнат до трети гол и Атлетико продължи напред.