Президентът на Бреша Масимо Челино се шегуваше и коментарите му бяха разбрани погрешно, когато той каза, че проблемът на Марио Балотели е, че е „черен“, и „се опитвал да стане по-бял“, обявиха от новака в Серия А.

Италианският футбол е разтърсван от расизъм през годините и Балотели, роден в Сицилия в семейството на ганайски родители и даден за осиновяване на тригодишна възраст, е една от главните жертви на проблема, като за последно бе обиждан на расистка основа от привържениците на Верона в двубой от местния шампионат.

29-годишният футболист изпитва трудности с намирането на най-добрата си форма от началото на кампанията, отпадна от състава за гостуването на Рома, като наставникът на Бреша Фабио Гросо заяви, че играчът трябва да покаже повече мотивация за игра. В понеделник Челино бе запитан относно ситуацията с Балотели на генерално събрание на Серия А.

„Той е черен, какво мога да ви кажа? Той се опитва да стане по-бял, но това не е лесно“, каза той. Думата на италиански се използва често като синоним на „много ядосан“.

Намиращият се на дъното тим на Бреша излезе с изявление, в което се казва, че коментарите на Челино били саркастични и насочени към критиците на Балотели.

„Футболен клуб Бреша иска да отбележи, че това беше парадоксална шега, очевидно погрешно разбрана, която бе направена в опит да бъде избегнато допълнително медийно внимание и с намерението да защити играча от самия него“, се казва в изявлението. /БГНЕС