Бразилската футболна конфедерация ще представи през следващите дни официална молба до Барселона да пусне Неймар да участва на турнира Копа Америка, а също така и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Молбата ще бъде придружена с програма и точни дати, като ще бъде подчертано как 24-годишният футболист ще има точно един месец почивка, ако не започне подготовката си с Барселона.

Неймар със сигурност няма да се присъедини за началото на подготовката на бразилския национален отбор, който се събира на 23 май, за да започне занимания за турнира Копа Америка. Той ще пропусне при всички положение контролата на Бразилия срещу Панама на 29 май в Денвър.

За олимпийския отбор Неймар ще бъде зает от 24 юли до 20 август, ако бъде пуснат от Барселона. Тимът ще се събере за първи път на 18 юли, но Ней ще получи по-дълга почивка до 24 юли.

Проблемът е, че старши треньорът на Барселона Луис Енрике иска да разполага с Неймар по време на подготовката на отбора за новия сезон.

Неймар изрази категоричното си желание да участва на Копа Америка и Олимпиадата, но последната дума е на ръководството на Барселона.

Каталунците не са длъжни да освобождават своя играч за игрите в Рио де Жанейро, тъй като футболният турнир, който се провежда не е под егидата на ФИФА.

Ако Неймар вземе участие на Олимпиадата в Рио, ще пропусне Суперкупата на Испания, а също така може да пропусне и Суперкупата на Европа, ако Барселона се класира.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS