Президентът на Валенсия Мануел Йоренте не съжалява, че бе принуден да продаде през лятото големите звезди на тима Давид Вия и Давид Силва.

Йоренте позволи на двамата испански национали да преминат в други клубове – Вия в Барселона и Силва в Манчестър Сити, за да използва парите от трансферите им за запълване на финансовата дупка, която има на Местая.

Наскоро бе обявен клубния отчет, в който стана ясно, че прилепите са стопили цели 150 милиона евро от огромните си дългове за само една година.

„Понякога имаш играчи, които никога не би искал да продадеш, но трябва да го направиш. Ясно е, че и двамата бяха продадени, когато бяха ключови играчи в първия тим”, коментира Маниел Йоренте.

„Трансферът на Вия беше най-скъпият в Европа и знаех, че дори след Мондиал 2010, нямаше да получим повече от 40 милиона евро”.

„Що се отнася до Силва, Флорентино Перес ми каза, когато ме видя, че дори той не би платил толкова, колкото Манчестър Сити”, каза босът на Валенсия, доволен, че е взел най-добрите суми за звездите си, въпреки че е предпочитал да не се разделя с тях.