Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви, че Даниел Алвеш все още не е взел решение относно своето бъдеще, въпреки че има отправена конкретна оферта от ръководството на клуба. Бартомеу също така разкри, че каталунците търсят негов заместник.

„Дани Алвеш трябва да реши дали иска да остане или не. Ние сме му предложили нов договор и той трябва да вземе своето решение. Ние искаме да го задържим, но решението е негово. Отправихме му максимално добра оферта. При всички положения ще се опитаме да привлечем нов десен бек. Такъв футболист ни трябва независимо от това дали Дани ще реши да остане“, сподели Бартомеу.

„Не мога да разкрия данни около контракта на Марк Бартра. Той е млад футболист и е нормално да се шуми около него. В неговия договор обаче има клауза, която е постоянна и тя не зависи от изиграните мачове през сезона. Няма никакво съмнение, че ние искаме той да остане част от отбора. С него е свързано бъдещето на Барселона“, добави президентът на каталунците.

„Меси има договор с Барселона. Той е спокоен и щастлив. Няма никакво съмнение, че той ще продължи да бъде част от отбора. Той е най-добрият играч в историята на световния футбол. Няма равен на него. Договорът му с Барселона изтича, когато той ще бъде на 31 години. Моето желание обаче е той да остане в отбора до края на кариерата си. Когато настъпи времето, ще говорим за подновяването на неговия контракт“, продължи шефът на Барселона.

„Луис Суарес не ме изненадва. Той все пак е „Златна обувка“ и ние го привлякохме, за да вкарва голове. Луис е в най-добрия отбор в света. Барселона доминира в световния футбол през последните години. Всички искаме той да остане при нас.“

„Клаудио Браво и Марк-Андре тер Стеген са двама вратари, които привлече Андони Субисарета и екипът му. Трябва да сме му благодарни за свършената работа, защото това са двама чудесни вратари. Има обаче периоди, които свършват и това бе моето решение. Ние освободихме Субисарета, защото така трябваше“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.