Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо обяви, че в клуба не са получавали никаква оферта от Барселона за Лусиано Вието, въпреки информациите в последните дни, че двата отбора са много близко до договорка за правата на нападателя.

"Вието е играч на Атлетико и за момента не сме взели никакво решение за него, защото от Барселона не са ни пращали никаква оферта. Няма как да кажа, че той е играч на друг клуб, когато няма нищо конкретно. За мен е важно един футболист да играе там, където има най-голяма желание. Ние се надяваме, че желанието на Вието е да остане, но има още доста време до края на трансферния прозорец. Той е един фантастичен футболист с огромен потенциал. На мен ми харесва много", заяви Сересо.

22-годишният Вието пристигна на "Висенте Калдерон" само преди година от състава на Виляреал, но не успя да се пребори с конкуренцията в състава на Диего Симеоне.

Според информациите в испанските медии Барселона и Атлетико Мадрид са се договорили за трансфера на Вието, а каталунците ще платят 22 милиона евро за него.