Датата 23 април наближава. Със сигурност всички фенове на Валенсия и Бетис отдавна са отбелязали този ден в календара. Тогава ще се изиграе финала за Купата на Краля, а някои от двата тима ще се поздрави с втория по значимост трофей в Испания.

И макар че тимът от „Местая“ тази вечер гостува на Райо Валекано в мач от поредния кръг на Ла Лига, наставникът на „прилепите“ Хосе Бордалас призна, че оттук нататък приоритет за неговия отбор е финала за Купата.

„Не искам да звучи така все едно подценяваме първенството, но след около 10 дни имаме много важен мач. Мач от историческо значение за Валенсия, за феновете и целия клуб. Едно отличие ще промени страшно много неща и на нас ще се гледа по различен начин. Не крия, че оттук нататък ще мисля внимателно за състава преди всеки двубой, защото не искам никой да се контузи преди големия мач. Сигурно ще правя промени, но ще опитаме до колкото можем да не загърбим и Ла Лига и да побеждаваме. Правя всичко възможно да убедя футболистите, че трябва да гледаме мач за мач, но е съвсем нормално една голяма част от тях вече да мислят за финала. Нямам никаква представа дали собственикът ще присъства на мача с Бетис, концентриран съм  изцяло върху настоящето и се надявам да победим Райо Валекано, защото всяка победа носи увереност и самочувствие“, заяви Бордалас.