Младата звезда на Барселона Боян Къркич показа за пореден път изключителната си зрялост, като посрещна спокойно новината, че може да дебютира за мъжкия национален отбор на Испания след малко повече от две седмици. На 6 февруари „Ла Фурия” ще играе контрола с Франция, а „Марка” твърди, че повиквателната на Къркич е сигурна.

„Ще играя футбол и ще се възползвам от положенията, които се откриват пред мен. И ако някой ден се случи така, че да бъда поканен в националния отбор, аз ще съм благодарен. Ако не се случи, няма да е фатално,” заяви Боян относно информацията на всекидневника.

В случай, че наистина вземе участие в контролата, която ще се играе в Малага, Боян ще стане най-младият футболист, появявал се за националния отбор. На 6 февруари Къркич ще е на 17 години и шест месеца. Евентуалното му участие ще елиминира и всички домогвания на сръбската футболна федерация да убеди младока със сръбски произход, да играе за „плавите”.

Днес Боян Къркич бе сред главните действащи лица при представянето на кампанията „Искам да бъда футболист” на „Ноу Камп”. В нея са включени деца от 10 до 12 годишна възраст, а проявата е подпомогната и от футболните организации в Европа и Испания.

По време на презентацията, Боян прочете текст, писан от самия него на осемгодишна възраст, който се отнася до мечтата му да стане голям футболист. Той призна, че по онова време негов идол е бил друг нападател на Барселона, Патрик Клуйверт, а освен в Барселона е мечтал да играе и за Манчестър Юнайтед.

„Тогава мислех за Манчестър Юнайтед, защото бе много голям клуб. Винаги съм искал обаче да играя за Барса,” сподели младият суперталант.

Що се отнася до написаното от някогашния осемгодишен Боян – „Мечтая да играя футбол, защото обичам спорта и искам да вкарвам голове,” са думите на малчугана, които вече тийнейджърът Къркич привежда много умело в действие.