Голямата звезда на Барселона Лео Меси доскоро беше носен на ръце от феновете на тима, но сега е един от тях, които са ги разочаровали най-много.

Близо 40% от тях, или по-точно 37%, са дали мнение в анкетата на вестник "Спорт", че искат той да е нападателят, който да се махне от тима през лятото.

Анкетата е пусната след мача с Атлетико Мадрид, в който "блаугранас"не успяха да вземат победата и да защитят титлата си. Аржентинецът беше почти незабележим на "Ноу Камп".

Но и не само срещу "дюшекчиите" поведението му беше такова. В повечето важни мачове от заключителния дял на шампионата Меси не приличаше на себе си.

Точно това му е навлякло и гнева на феновете, които са крайно разочаровани от него. Втори след него в желанията на привържениците за изгонени нападатели е Алексис Санчес. Срещу него са гласували 21%.

Другата седмица той ще подпише нов договор с клуба до 2019 г. и ще стане най-скъпоплатеният футболист в света. Но с представянето си в последните мачове разочарова много от феновете на тима.

Най-голям отрицателен вот събира вратарят Хосе Мануел Пинто. 92% от читателите на вестника смятат, че той е от вратарите, които не трябва в никакъв случай да остават в клуба и през следващия сезон.

38-годишният ветеран така или иначе е с договор само до 30 юни, така че желанията на феновете ще се изпълнят.