Президентът на ФИФА Йозеф Блатер отправи публично извинение до Кристиано Роналдо след негативните коментари, които отправи към звездата на Реал Мадрид.

По време на дебат в Оксфордския университет главата на световната футболна централа си позволи да направи сравнение между Лионел Меси и португалеца, като заяви, че „единият прекарва повече време във фризьорския салон от другия“.

От „кралския клуб“ реагираха веднага и поискаха обяснение за думите на Блатер, а само преди часове Роналдо заклейми отношението на ФИФА към него чрез профила си във „Фейсбук“.

Швейцарецът пък избра да поднесе извиненията си като писа до Кристиано директно на страницата му в „Туитър“. „Извинявам се, ако моят шеговит отговор по време на частно събитие в петък те е наранил“, написа Блатер. „Никога не съм искал да те обидя.“

„Просто обясних, че имаме много талантливи играчи по света, като имах предвид и теб. С най-добри пожелания“, гласи обръщението.

Блатер също така излезе и с отворено писмо до президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, за да се извини за нанесените обиди.