Бившият треньор на Виляреал Марселино Гарсия Торал свика пресконференция, която ще се проведе през следващата седмица. На нея той ще отговори на обвиненията срещу него за манипулиране на мача между Спортинг Хихон и „жълтата подводница“ от последния кръг на миналия сезон в Примера дивисион.

Спортинг Хихон спечели мача с 2:0 на „Ел Молинон“, което позволи на отбора да се спаси от изпадане.

Президентът на Виляреал Фернандо Роиг заяви, че не е уволнил Марселино заради конфликт с някои от играчите в отбора, а заради съмненията относно резултата в този мач.

Президентът на Райо Валекано Раул Мартин-Преса също нападна наставника. Райо Валекано бе един от двата отбора заедно с Хетафе, които изпаднаха в Сегунда дивисион.

Лигата на Испания вече стартира разследване на мача между Спортинг Хихон и Виляреал.

Преди мачът Марселино обяви, че иска Спортинг Хихон да се спаси. След двубоя съпругата на Марселино написа в социалните мрежи: „Работата е свършена!“

Марселино е бивш играч на Спортинг Хихон, а също така е бил и старши треньор на отбора.

Ръководството на футболната лига на Испания започна разследване на мача между Спортинг Хихон и Виляреал, който се игра на „Ел Молинон“. Любопитна подробност е, че преди двубоя шефът на лигата Тебас предупреди Роиг да внимава, а президентът на „жълтата подводница“ изобщо не пътува за мача.