Скандално интервю даде бившият агент на уругвайската звезда на Барселона и също така бивш национал на страната - Даниел Фонсека. Той обяви, че доскорошният му клиент има нужда от професионално лечение, защото има психически проблеми. 

Бившият играч на Наполи, Рома и Ювентус направи скандалните твърдения, защото само няколко часа по-рано беше обвинен от Суарес, че го е излъгал докато са работили заедно и му дължи 200 хил. евро. 

"Луис е едно дете, което има психологически проблеми и това го виждаме всички. Затова той се вижда ежедневно с психолог, но явно резултатите не са добри и трябва да се обърне вече към психиатър."

"За да можеш да броиш, трябва да знаеш как се прави това, а той е неук и не може да го стори. А после ме обвинява, че съм го завлякъл с пари. Историята е такава, че аз навремето трябваше да му кажа нещо неудобно, но сега ще спестя пред вас какво беше то."

"Така че, с няколко думи, искам Луис да излезе и да каже истината, а не да ме омърсява с думите си. Ако има кураж, ще се появи пред света и ще каже каква е истината, която ви спестявам сега, а не да се крие, както го правеше през последните години", заяви Фонсека.