Повечето фенове на европейския и световен футбол прекрасно си спомнят Фредерик Кануте. Той остави своята огромна следа в Севиля, но също така игра и за отбора на Тотнъм. Малийският нападател носи екипа на Севиля между 2005-а и 2012-а година и определено стана любимец на феновете. 

С „андалусийци“ 42-годишният вече бивш голаджия завоюва два трофея от Лига Европа и 2 купи на Испания. Сега, Кануте се изказа изключително ласкаво за Севиля и заяви, че продължава да подкрепя отбора и до днес. 

10 снимки

"Фен съм на Севиля и през този сезон нещата се развиват чудесно. Много съм доволен от силното представяне на отбора и ще се радвам да ги гледам в Шампионската Лига. Лопетеги върши страхотна работа и смятам, че намерихме подходящия човек. Мисля, че тимът игра силно срещу Барселона и Реал Мадрид, не можем да искаме повече, всички фенове на Севиля трябва да оценяват случващото се и да се наслаждават на момента. Никога няма да забравя тези прекрасни 7 години, които прекарах, клубът ми даде толкова много. Аз се развих не само на терена, но станах и по-добър човек, е, тогава наистина имахме фантастичен отбор, беше страхотно. Спечелихме толкова трофеи, всичко това остава завинаги. Ще ви кажа, че Севиля е много красив град, няма някаква конкретна тайна за успехите, просто трябва да си постоянен и упорит", коментира той. 

"Сега Севиля се намира в много добро състояние и е много важно отборът да задържи нивото си. Трябва високите цели да останат и съм сигурен, че отборът ще се представи достойно в Шампионската Лига. Кои са най-добрите африкански футболисти? Това е интересен въпрос, според мен това са Садио Мане и Мохамед Салах. Те наистина са впечатляващи, бих ги поканил да играят в Испания, но ако сме реалисти, това може да се случи само в Барса или Реал.  Дори и да не играят за Севиля, ще съм истински щастлив, ако Салах или Мане се озоват в Ла Лига. Напоследък обаче виждам, че съдиите във футбола са под огромно напрежение, призовавам за повече уважение към тяхната работа, не забравяйте, че преди всичко те са хора и вземат решенията си за секунди. Да, винаги ще има недоволни, но да си съдия изобщо не е лесно, както си мислят всички“, завърши Кануте.