След провала в Ла Лига все повече спекулациите за съдбата на Кике Сетиен се засилват. Според „Мундо Депортиво“ един от вариантите за нов треньор на каталунците е бившият нападател на тима Патрик Клуиверт. Медията посочва, че идеята е била споделена в съблекалнята на „блаугранас“ и играчите са били позитивно настроени.

Посочва се, че нидерландецът отлично знае какво означава Барселона и би се справил с напрежението в съблекалнята. Той би помогнал много за израстването на младите Ансу Фати и Френки де Йонг, след като е извървял техните стъпки в Аякс. Голмя плюс за Клуиверт е, че при него няма езикова бариера, тъй като свободно говори нидерландски, английски, немски, френски, италиански и португалски.

Единственият проблем е, че бившият нападател на Барселона има малък треньорски опит, след като работи във втория тим на Твенте и подготвяше нападателите Нидерландия, когато начело на селекцията беше Луис ван Гаал, също така водеше и националния тим на Кюрасао. За последно бе помощник на Кларънс Зеедорф в националния отбор на Камерун.

Вчера се появиха информации, че „блаугранас“ водят преговори и с друг бивш играч на тима – Лоран Блан. Плюс за Патрик Клуиверт е, че обичана фигура в Барселона и сега всичко е в ръцете на президента на каталунците Хосеп Мария Бартомеу, който ще трябва да взима последното решение.