Бившият испански футболен рефер Едуардо Итуралде Гонсалес посъветва колегата си Карлос Делгадо Ферейро, който ще свири неделното Ел Класико, да се наслади на срещата, тъй като сама по себе си тя е много лесна от гледна точка съдията.

Гонсалес, който иначе изкарва прехраната си като зъболекар, има няколко дербита между Реал Мадрид и Барса зад гърба си, затова може да се счита за експерт в това отношение.

„Ако трябва да посъветвам нещо Делгадо Ферейро, то е да се наслади на мача, защото това е една от тези срещи, които си заслужават“, сподели той. „На терена ще има повече звезди, отколкото на небето. Той е сключил страхотна сделка: това е един от онези двубои с много малко засади, които да бъдат отсъдени от асистентите. Дори нещо повече – това е най-лесният мач за ръководене.“

„Медиите ще отразят всеки един момент. Страната направо замира за Ел Класико и ще има много страсти и напрежение, но реферирането е едно от най-лесните неща. Доста по-трудно е в края на сезона, когато отборите могат да изпаднат – това са трудните срещи. Проблемът възниква, защото тези срещи получават по-малко медийно внимание. Но пък има повече нерви и по-сериозно напрежение“, обясни Итуралде Гонсалес.