Днес в 20:00 часа българско време стартира първия мач за сезона в испанската Примера дивисион между Селта Виго и Малага.

Тази вечер ще се изиграят ще се изиграят още два двубоя от първия кръг на Ла Лига – от 22:00 часа е срещата Севиля - Хетафе, а точно в полунощ ще прозвучи първия съдийски сигнал на Майорка - Еспаньол.

Суперфаворитите за титлата в Примера – шампионът Реал Мадрид и Барселона, започват новото първенството в неделната вечер.

От 20:00 утре в Мадрид е най-интересния мач от кръга, в който първенецът Реал посреща на своя стадион Сантяго Бернабеу третия от миналото първенство тим на Валенсия. В същия час в неделя започва и двубоят Атлетик Билбао - Бетис.

Барса стартира срещу Реал Сосиедад у дома в неделя от 22:00 часа, а срещата ще бъде официален дебют за новия наставник на каталунците Тито Виланова.

Утре вечер е и мачът Леванте – Атлетико Мадрид, който започва в полунощ. Другите три двубоя от първия кръг на Примера дивисион са в понеделник и вторник.

За да се определи новия шампион на Испания ще се изиграят 38 кръга, като последният от тях е насрочен за 1 юни 2013 година.