Селта Виго победи с 2:1 гостуващия Реал Сосиедад в мач от 31-ия кръг в испанската Ла Лига. „Естадио Балаидос” видя първият гол в мача, дело на Вилиан Жозе от Сосиедад, който бе точен от дузпа в 32-ата минута. Вездесъщи изяви на Яго Аспас през второто полувреме обаче донесоха пълния успех за Селта. Нападателят изравни резултата от дузпа в 51-ата минута, а в 70-тата донесе пълния обрат на домакините.

Голмайсторът за Сосиедад пък си изкара директен червен картон за удар без топка в средата на терена и остави своите с човек по-малко за повече от 30 минути.

Иначе в десетата минута Майо фаулира Оайрсабал в наказателното поле, а Жозе стреля безапелационно в 32-ата минута от дузпата и откри.

През второто полувреме Яго Аспас излезе сам срещу вратаря на Реал Сосиедад и тръгна да го подминава, но Джеронимо Рули фаулира Аспас, за да може Селта да получи дузпа. Лично фаулираният играч се ангажира с изпълнението, а ударът му премина под плонжа на Рули – 1:1.

В 58-ата минута пък Вилиан Жозе нанесе удар в лицето на футболист на Селта, а Мария Мелеро му показа директен червен картон.

Дванайсет по-късно Майо центрира на втора греда за Яго Аспас, а нападателят на Селта наказа увисване на Рули и с глава отблизо направи пълен обрат – 2:1.

Реал Сосиедад опита да върне попадението на Селта, но вместо това регистрира трети гол, дело на Максимилиано Гомес. Будебуз проби отляво и върна за Гомес, който не можеше да пропусне на празна врата – 3:1.

Така Селта Виго се изкачи до 16-ото място и вече има актив от 32 точки, като успехът е повече от ценен в борбата за оцеляване на тима. Сосиедад остана 9-и с 40 пункта.

В другия мач от 19,30 часа Леванте направи равенство – 2:2, срещу опашкаря Уеска на „Суидат де Валенсия”. Гостите от Уеска на два пъти трябваше да стигат до изравняване. Нападателят Марти Роже даде аванс на домакините в 19-ата минута, за да може Енрик да изравни в 63-ата. Две по-късно Моралес отново изведе Леванте напред, но Езекиел Авия изравни резултата в 69-ата минута.

По този начин Леванте заработи важна точка в борбата си за оцеляване и има 33 на 15-ото място. Уеска остава закотвен на последното 20- място с 24 пункта.