Каталунското дерби не излъчи победител, а Еспаньол и Барселона, чието нападение в този мач бе водено от младока Боян Къркич, завършвайки при равен резултат 1:1 битката помежду си.

Въпреки, че Барса владееше топката през почти 60% от игровото време, възпитаниците на Франк Рийкард не успяха да измъкнат така необходимите им три точки в преследването на Реал Мадрид на върха в класирането на Примера дивисион.

Синьо-червените от Ноу Камп, които в този мач бяха гости на съгражданите започнаха добре мача, като в шестата минута Лео Меси намери Андрес Иниеста на добра позиция и той не успя да се разпише.

Въпреки, че Барселона беше по-активният отбор на терена, си пролича треньорският нюх на наставника на Еспаньор Ернесто Валверде, който пусна в като резерва Феран Короминас и той не го подведе, отбелязвайки изравнителния гол в 68-ата минута след пас от страна на Валмиро Лопес Роча.

Барса се изкачи на втора позиция, но за сметка на това Реал увеличи преднината си на върха на четири точки след успех с 3:1 над Расинг Сантандер. Еспаньол е на две точки след съгражданите си от Барселона и на шест след водача.