Отборът на Атлетик Билбао постигна ценна победа с 2:1 срещу състава на Леванте в мач от 13-тия кръг на испанската Ла Лига. 

Положенията през първата част бяха малко и пред двете врати, като буквално в последната атака на първата част гсотите успяха да нанесат своя удар. След центриране от ъглов удар Хосе Мирамон свали топката и най-съобразителен се оказа Серхио Постиго. 

Билбао излезе с различен облик през втората част и в 57-та минута това си даде отражение и върху резултата. Андер Капа пласира великолепно центриране от левия фланг и на задната греда заходи от втора позиция Икер Муниаин, който разстреля Айтор от броени метри. 

Двубоят вървеше към логично равенство, но две минути преди края на редовното време домакините успяха да грабнат пълния комплект точки. Андер Капа този път се превърна в голмайстор, засичайки топката от границата на наказателното поле на Леванте от воле и разстреляйки Айтор за крайното 2:1. 

По този начин "баските" излязоха на 6-та позиция в класирането с актив от 20 точки. Леванте, от своя страна, остана на 12-та позиция със 17 пункта.