Тимът на Атлетик Билбао направи нова грешна стъпка в Примера дивисион. Баските не успяха да се справят при визитата си на Виляреал в мач от 12-ия кръг на испанския шампионат. Мачът на „Ел Мадригал” приключи без победител, като двата тима дори не успяха да си вкарат гол.

Определено домакините бяха отборът, който повече желаеше победата, но така и не успяха да превземат вратата на своя противник.

В 16-ата минута Санти Касорла пропусна първата възможност в мача. Испанецът получи топката на границата на наказателното поле, обърна се и стреля много силно, но стражът на гостите се прояви с отлично спасяване.

В началото на втората част Виляреал реализира чрез Жерар Морено, но голът бе правилно отменен заради засада. В 64-ата минута Касорла имаше нов шанс, но този път ударът му не попадна в целта.

Последният реален шанс за гол дойде десет минути преди края и той отново бе на сметката на домакините. След центриране от фаул Рубен Пена стреля с глава, но отново Уиай Симон показа завиден рефлекс и изби.

Така след днешния хикс двата тима остават съседи в класирането, като Виляреал е седми, докато Атлетик Билбао заема осмата позиция, като разликата между тях е само една точка.

По-рано днес Валядолид разби Майорка с 3:0.