Атлетик Билбао стигна до очаквана, но дошла не толкова лесно победа над Райо Валекано с 3:2 в мач от 32-ия кръг на Примера дивисион. 

Иняки Уилямс откри резултата още във 2-ата минута, когато засече в наказателното поле центриране на Бенат. При удара се получи рикошет, който  доведе до влизането на топката във вратата.

В 18-ата минута Атлетик можеше да удвои аванс, но ударът от дузпа на Раул Гарсия бе спасен от Алберто Гарсия, който след това бе перфектен и при добавката.

В самия край на полувремето пък при един от редките си шансове Райо стигна до изравняване. Лошо избита топка стигна до Алекс Морено, който с плътен изстрел по земята вкара за 1:1.

Билбао върна аванса си бързо, след като в 50-ата минута отново Иняки Уилямс бе точен с хубав пробив в наказателното поле.

Задачата на домакините стана още по-лесна две минути по-късно, когато Райо остана с 10 души заради втори жълт картон на Луис Адвинсула. 

В 72-ата минута пък Раул Гарсия все пак вкара с прекрасен диагонален изстрел отдясно след пас на Икер Муниаин.

В края обаче мачът отново стана интересен, след като в 85-ата минута Райо вкара втори гол чрез Раул Де Томас, който засече от непосредствена близост остро центриране на Ембарба.

До края Валекано се опита да стигне до изравняване, но такова нямаше. Така в класирането Атлетик вече има 46 точки, с които е на седмо място. Райо е на предпоследната 19-а позиция с 27.