Отборът на Атлетик Билбао надви като гост Осасуна с 2:1 в двубой от 14-и кръг на Ла Лига. Резултатът бе открит в 9-ата минута от Дани Гарсия, но след преглед с ВАР голът бе отменен. Така в 21-ата Иняки Уилямс откри за гостите. В 76-ата минута Луис Есекиел възстанови равенството в двубоя, но само 3 минути по-късно Кенан Кодро отново изведе гостите напред и оформи крайното 2:1 в тяхна полза. 

В началото на двубоя Дани Гарсия получи добър разсичащ защитата пас по трева в наказателното поле и отбеляза. Съдията Хосе Санчес обаче прегледа ситуацията с ВАР и отмени попадението. 

В 21-ата минута резултатът все пак бе открит. Охиан Сансет отигра с подаване на крака на Иняки Уилямс, който отправи удар в долния десен ъгъл от вътрешността на пеналтерията.

В 38-ата минута Хуан Вияр изпрати топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада при атаката. 

В самия край на първата част Дарко Брашанац засече центриране след ъгловия удар и отправи удар, но опитът му беше брилянтно париран от вратаря.

В 57-ата минута Рубен Гарсия получи пространство в наказателното поле, след като овладя подаване, но шансът бе пропилян, защото ударът му премина безопасно над напречната греда. 

Последваха спокойни минути до 76-ата, когато резултатът бе изравнен. Луис Есекиел Авила връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар във вътрешната страна на лявата греда

Само три минути по-късно Билбао отново излезе напред в резултата, след като Кенан Кодро намери празно пространство в наказателното поле, нагласи си топката и нанесе удар, който навести левия ъгъл на вратата.

В добавеното време на срещата Уилямс пропусна да се разпише повторно и да направи успехът на Билбао по-изразителен, след като ударът му по трева бе отправен към долния десен ъгъл, но вратаря улови топката. 

Така Билбао се намира на пета позиция в класирането с 23 точки в своя актив, а Осасуна е 11-и с 19 пункта.