Атлетик Билбао се наложи с минималното 1:0 над Севиля в мач от 8-ия кръг на Ла Лига. Това е втора загуба за андалусийците в рамките на последните им три мача в първенството, а и втора за тима изобщо от началото на сезона. Единственото попадение в срещата реализира Микел Весга в 43-ата минута.

Мачът започна с изстрел на Ариц Адуриц, спасен от Серхио Рико, а след него и Маркел Сусаета с левия крак накара вратаря на гостите да се показва като сигурен страж.

След 20 минути игра контузия в коляното получи Стивън Н'Зонзи и на неговото място се появи Микаел Крон-Дели, който сложи контрол върху средата на терена и опасностите пред Кепа се заредиха една след друга. Франко Васкес и Уисам Бен Ядер стреляха опасно, но Кепа отново бе на мястото си.

Две минути преди края на първото полувреме Весга пресече топката след опит на гостите да я изнесат и вкара зад вратаря Рико.

През второто полувреме треньорът на Севиля Едуардо Берисо опита няколко смени с надеждата да освежи атаката, но единственото им сериозно положение беше 15 минути преди края, пак с участието на Бед Ядер и Васкес.

След загубата Севиля остава на пет точки от лидера Барселона и заема второто място в подреждането с актив от 16. Билбао пък се изравни с Леганес и се намира на 7-ата позиция в класирането.