Испанската полиция разкри подробности около катастрофата с бившия испански национал Хосе Антонио Рейес. При нея футболистът загуби живота си едва на 35 години, както и братовчед му Джонатан Рейес. Другият му братовчед в автомобила Хуан Мануел Калдерон, който първоначално беше обявен за мъртъв от полицията, всъщност е в болница в много тежко състояние и лекарите се борят за живота му. 

Зловещият инцидент е станал факт в 11:40 часа местно време на магистрала А-376. Автомобилът Mercedes Brabus s550 летял по магистралата с над 200 км/ч. Той срещнал неравност по платното и при тази бясна скорост поднесъл отдясно на пътя, ударил се в мантинелата, преобърнал се няколко пъти и избухнал в пламъци. 

Колата се приземила от страната на шофьора, което довело до смъртта на Хосе Антонио Рейес и Джонатан Рейес, който пътувал на задната седалка от страната на водача на МПС-то. Оцелелият пътник е бил на предната седалка. 

Състоянието на закарания в болницата Хуан Мануел Калдерон е изключително тежко, като той има 60% изгаряния по тялото си и лекарите не дават големи надежди. Семейството е пътувало към град Утрера, където ще бъде обявен двудневен траур в памет на загиналите.