Ужасното представяне на Реал Мадрид преди началото на сезона в Примера дивисион продължава. Поредната издънка на „кралския клуб” се случи срещу Севиля в реванша за Суперкупата на Испания. Пред пълните трибуни на „Сантяго Бернабеу”, в дебюта на Шустер пред домашната публика, Реал загуби позорно с 3:5. Така Севиля триумфира със Суперкупата и вече притежава цели три трофея от 2007 година, след Купата на Испания и Купата на УЕФА. Първият мач завърши отново с победа андалусийците - 1:0.

Много попадения и много нерви имаше на терена на „Бернабеу” през всичките 90 минути. Освен осемте гола бяха видени и осем жълти картона, и един червен на Пепе в заключителните минути.

Пет гола паднаха само през първото полувреме. Още в 16-та минута Ренато се озова сам в малкото наказателно поле и разстреля Касияс за 0:1. Въпреки тоталния хаос в състава на Реал, домакините стигнаха бързо до изравнително попадение. Новото попълнение Дренте шутира мощно от 25 метра и не остави шанс на Палоп. Радостта на „белите” обаче трая само пет минути, преди отново Ренато да излъже защитата на Реал и да вкара и втори гол, оставен сам очи в очи с Касияс.

В 37-та минута Фреди Кануте стартира головия си поход към Суперкупата, след като реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Пепе в наказателното поле.

Точно преди края на първото полувреме „белият балет” успя да върне едно попадение, когато след пряк свободен удар, изпълнен от Уесли Снайдер, Фабио Канаваро засече кълбото на далечната греда, и оставен непокрит се възползва от грешката на Палоп. 

Реал Мадрид не подобри играта си и след почивката, като въпреки многото движение по терена, футболистите на Шустер нямаха никаква ясна идея как да стигнат до гол. Те пробваха предимно центрирания и трудно осъществяваха постепенни атаки. Наставникът пусна в игра незнайно защо оставения като резерва Гути, както и Савиола, и Жулио Баптища, но въпреки това не стигна до реален обрат.

Най-дейният играч в бяло се казваше Серхио Рамос, който от защитник сам се преквалифицира в нападател и в 78-та минута изравни. Отново след центриране от пряк свободен удар, изпълнен от Гути, Рамос реализира с глава за 3:3.

Този път гостите от Севиля, които играха значително по-спокойно и уверено, се нуждаеха само от три минути да попарят надеждите на Реал. Оредялата защита на „кралете” не успя да предотврати атака на Кануте и той се подигра с Касияс за четвъртия гол на севилци.

В тази минута Реал се прости и с минималния си шанс за успех. Севиля обаче използва и последната възможност да унижи опонента си. Фреди Кануте оформи своя хеттрик, и с това крайния резултат от срещата в четириминутното продължение, дадено от рефера Ундиано Майенко. През погледа на трима безпомощни защитници на Реал Мадрид, Кержаков намери Кануте на границата на малкия пеналт, откъдето малийският нападател нямаше как да сгреши.

Абсолютен хаос и пълна липса на свежи идеи – така може да се характеризира играта на настоящия шампион на Испания Реал Мадрид в момента. Докато Севиля може би даде първи сигнал, че е един от основните претенденти да свали короната от кралете.