Бившият наставник на Порто, Челси и Тотнъм Андре Вилаш-Боаш не крие амбициите си един ден да застане начело на някой измежду испанските грандове Барселона или Реал Мадрид.

„Това са двата най-добри отбора в света. Единият е клубът с най-много трофеи, а другият задава тона през последните години“, смята португалецът, който все още без работа. „Наследството, което Гуардиола остави зад себе си, е невероятно. За млад треньор като мен да водя единия или другия тим ще бъде сбъдната мечта. Бих искал да се пробвам и в други първенства, да започна отново отначало и да опозная различни страни. Вече водя преговори с няколко клуба и нямам съмнения, през юни отново ще имам тим.“

Вилаш-Боаш също така отвори темата за трансфера на Гарет Бейл в Реал Мадрид, който се случи по времето, когато той водеше Тотнъм. „Гарет се справя много добре. Той знае, че това е едно от най-големите предизвикателства в кариерата му. Да отиде в Мадрид беше негово решение, имаше много оферти за него, ала той имаше ясната амбиция да отиде в клуба с най-много трофеи“, обясни наставникът.