Шампионът на Испания Барселона стартира по подобаващ начин защитата на титлата си от миналия сезон. В последен мач от първия кръг на Пирмера дивисион възпитаниците на Пеп Гуардиола не допуснаха изненада и старитаха с класическа победа на „Камп Ноу” срещу новака Спортинг Хихон. Този резултат бе достатъчен каталунците да оглавят временното класиране още в първия кръг.

Младата звезда на домакините Боян Къркич вкара първия гол за Барса през този шампионат. Нападателят бе точен още в 17-ата минута на двубоя. Къркич бе оставен непокрит в наказателното поле и за него не бе проблем да се разпише.

Първата сериозна голова възможност за гостите от Хихон дойде в 24-ата минута, но Алвеш съумя да изчисти топката в корнер. Въпреки натискът на Барса, вторият гол за домакините дойде едва в заключителните минути на първото полувреме. Негов автор стана Сейду Кейта след центриране на Дани Алвеш отдясно.

Осем минути преди последния съдийски сигнал, новото попълнение Златан Ибрахимович отвори головата си сметка в Примера с точен удар след пас отново на Алвеш.

Така Барса излиза начело в подреждането благодарение на головата си разлика. Вечният съперник на „каталунците” Реал Мадрид също записа победа в първия кръг с 3:2 над Ла Коруня.