Атлетик Билбао се реваншира на феновете си за тежкото поражение от Атлетико Мадрид във вторник и днес победи с 2:0 гостуващия Валядолид. От групата на Марсело Биелса отново отсъстваше голямата звезда на тима Фернандо Йоренте, който отказа да поднови договора си с клуба и опита да форсира преминаването си в друг отбор.

Още в началните минути на „Сан Мамес“ стана ясно, че новакът в Ла Лига ще направи всичко възможно, за да не загуби срещата. От своя страна домакините методично натискаха съперника си, като в 37-ата минута Маркел Сусаета удари напречната греда след изстрел с глава.

През втората част канонадата към вратата на Хайме продължи и логичното се случи в 69-ата минута, когато новият таран на баските Ариц Адурис откри. Три минути по-късно пък негов удар с глава срещна гредата, но в 75-ата минута Сусаета се разписа след ъглов удар, изпълнен от Иниго Перес.

Така Атлетик записа първите си три точки за сезона и се изкачи на 11-о място. Валядолид пък е на 5-а позиция с 6 точки.

В обедния мач от деня Райо Валекано и Севиля приключиха при нулево равенство, като Хесус Навас и компания не успяха да отбележат гол с човек повече на терена. В 69-ата минута резервата Рубен Рамиро бе отстранен с директен червен картон само след 6 минути на терена, но Севиля така и не се възползва от численото си предимство.