Отборът от Примера дивисион Реал Бетис се издъни при гостуването си на Елче в мач от турнира за Купата на Краля на Испания. Тимът от Сегунда дивисион изпусна да победи и срещата завърши 1:1, а реваншът е в началото на следващата година на стадион „Мануел Руис де Лопера”.

Кобо бе точен за Елче в 29-та минута, но Павоне в 63-та спаси честта на андалусийците, които все пак имат добри шансове да се класират за следващата фаза.

Атлетико Мадрид трепери срещу друг отбор от втория по сила ешелон в Испания Гранада 74, но „дюшекчиите” все пак победиха с 2:1 като гости.

Форлан в края на първото полувреме, и Миста в първата минута на второто бяха точни за столичани, а Хосе Хуан Луке в 58-та отбеляза почетния гол за домакините.

Хетафе се наложи с минималното 1:0 като гост на Бургос, като победния гол за отбора от Примера дивисион отбеляза мексиканския ветеран Куатемок Бланко в 14-та минута.

В сблъсъка между двата отбора от елита на Испания Осасуна взе добър аванс от два гола срещу Майорка преди реванша.

Победата за тима от Памплона бе подпечатана още в първите двайсет минути на мача, след като Пандиани се разписа в 11-та, а Фланьо в 19-та минута.