Отборът на Бетис се наложи с 3:0 над гостуващия Реал Сосиедад в двубой от 20-ия кръг на Ла Лига. Резултатът бе открит от Борха Иглесиас в 27-ата минута, а Хоакин Санчес бе точен в края на първата част. Серхио Каналес оформи крайния резултат в добавеното време на срещата. 

В 15-ата Мартин Йодегард стигна до топката и отправи красив удар от движение, който премина на сантиметри от дясната греда. 

В 27-ата Борха Иглесиас откри резултата след точен удар с глава. Футболистът засече топката от ъглов удар и матира противниковата защита.

В края на първата част Микел Оярсабал загуби топката, Емерсон се възоплзва и центрира отдясно около точката на дузпата, след което Хоакин отбеляза от 11 метра за 2:0.

В 52-рата Микел Мерино не успя да отбележи почетен гол за гостите, след като мощният му снаряд от центъра разтресе напречната греда.

Малко по-късно Алехандро Ремиро се намеси решително, за да отрази удара на Андрес Гуардадо и да опази вратата си от нови попадения. 

Дълбоко в добавеното време Серхио Каналес оформи класиката на "Бенито Виямарин", след като получи топката в наказателното поле и светкавично промуши топката във вратата на Реал Сосиедад.

Така "андалусииците" се изкачиха до 11-а позиция в класирането с 27 точки в актива си, а Реал Сосиедад е 6-и с 31 пункта.