Бетис спечели 82-то градско дерби срещу вечния враг Севиля, като се наложи с 2:1 като гост на „Санчес Писхуан”. И трите попадения паднаха в последната третина от двубоя, а за „зелено-белите” това е първи успех на стадиона на Севиля от 13 години насам. За символичните домакини поражението е трето поред в Примера дивисион и още утре може да ги изпрати чак на четвърта позиция, при успех на Валенсия. Трите точки за Бетис означават малко по-спокоен живот в средата на таблицата, поне за малко.

Двубоят, както всяко едно от местно дерби, бе изпълнен с искри по терена, като реферът успя да декорира осем футболисти с жълт картони и дори изгони Алдо Душер за две получени официални предупреждения.

Именно червеният картон на Душер бе точката на пречупване в мача. До тази 69-та минута двубоят бе сравнително равностоен, като по-чистите положения се откриха пред Севиля. И този път обаче домакините имаха проблеми в завършващата фаза и не успяха да реализират открилите се пред тях възможности.

Много хитро Бетис използва бавното напускане на терена от страна на Душер, поздравяван от своите съотборници, за да се прегрупира и да атакува мигновено. След изпълнението на фаула, Мели направи феноменално подаване към Серхио Гарсия, който бе на ръба на засадата. Серхио от своя страна с невероятен удар простреля Палоп от границата на наказателното поле.

В 83-та минута Рикардо Оливейра до голяма степен предреши изхода от срещата, като отбеляза втори гол за Бетис. Нападателят получи добра топка в наказателното поле, финтира излезлия напред Палоп и прокара топката покрай стража за 0:2.

Крайният резултат 1:2 оформи Фреди Кануте, който се разписа за първи път от декември насам. Той направи почетно поражението на Севиля, като намери вратата на Бетис с глава.

В следващия кръг предстоят два севилско-каталунски сблъсъка, като Бетис приема Барселона, а Севиля гостува на Еспаньол.