Бетис продължи да се изкачва в класирането на Ла Лига, след като стартира сезона доста колебливо. Тимът на Мануел Пелегрини победи с 1:0 гостуващия Лас Палмас и се намира на 7-о място в класирането с актив от 24 точки, колкото има и Атлетик Билбао. Единственото попадение в двубоя на "Бенито Вийямарин" отбеляза Вилиан Жозе в 19-ата минута.

Бетис игра по-добре до почивката, а през второто полувреме севилци отстъпиха инициативата на гостите и имаха късмет, че съперникът им не се възползва от няколкото положения пред вратата на Франсиско Виейтес. Поражението остави Лас Палмас на 11-о място в подреждането с 18 точки.

Първата голова ситуация дойде в 13-ата минута, когато Чади Риад засече с глава центриране от корнер на Иско, но вратарят на гостите Алваро Валес спаси. В 19-ата минута Иско се освободи в наказателното поле и стреля, Валес отново се намеси блестящо, но нямаше какво да стори при добавката на Вилиан Жозе. За бразилеца това беше шесто попадение през сезона.

Не след дълго Вилиан Жозе имаше шанс да вкара още едно попадение, но от няколко метра шутира право в ръцете на Алваро Валес. След почивката обаче ролите се смениха и Лас Палмас доминираше. На няколко пъти само отличните изяви на Виейтес запазиха преднината на домакините. В 89-ата минута той окончателно се превърна в герой за "вердибланкос", след като отрази далечен шут на Саул Коко.