Слабото представяне на Валенсия под ръководството на Гари Невил продължи. „Прилепите“ загубиха с 0:1 при гостуването си на Бетис на стадион „Бенито Виямарин“ в мач от 23-ия кръг на Примера дивисион. По този начин Гари Невил продължава да няма победа в испанското първенство, а загубата от „зелено-белите“ почти сигурно ще доведе до неговото уволнение.

Първата възможност в мача бе пред вратата на Бетис в 16-та минута, когато Дани Парехо центрира в наказателното поле на домакините, където Шкодран Мустафи стреля с глава, но над напречната греда в аут. Четири минути по-късно Андре Гомес отправи далечен удар, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Адан.

Бетис организира много добра контраатака в 44-та минута, която бе завършена с удар на Рики ван Волфсвинкел, но Мат Райън спаси.

Гийерме Сикейра получи контузия в края на първото полувреме и бе сменен от Хосе Гая.

Гая центрира в наказателното поле на Бетис в 47-та минута, след което Алваро Негредо стреля, но в аут.

Бетис поведе с 1:0 в 49-та минута, когато Мусонда разигра добре с Ван Волфсвинкел, който асистира за попадението на Рубен Кастро. Аймен Абденур не успя да се противопостави на Кастро и да му попречи да изпрати топката във вратата на Мат Райън.

Валенсия можеше да изравни резултата в 52-та минута, когато Андре Гомес комбинира с Денис Черишев, който намери Алваро Негредо в наказателното поле на Бетис, а той среля, но Хуан Варгас успя да избие топката малко пред гол линията.

Съдията Санчес Мартинес на два пъти в 75-та и 76-та минута спести втори жълт картон на Уилфред Заибо, който в крайна сметка бе сменен от Гари Невил.

Гол за Бетис дело на Хорхе Молина с глава в 77-та минута не бе зачетен заради маркирана засада.

Валенсия завърши мача в намален състав, след като Хосе Гая бе изгонен с директен червен картон в 85-та минута. Бекът на Валенсия фаулира откъсващия се Чарли Мусонда.

Гол на Шкодран Мустафи в 90-та минута не бе зачетен заради засада.

В добавеното време на мача Адан отрази поредната опасност, която се откри пред неговата врата и попречи на Родриго да нанесе по-добър удар.

Бетис изпревари Валенсия в класирането, като „зелено-белите“ се изкачиха на дванайсто място с 25 точки, докато „прилепите“ останаха на тринадесета позиция също с 25 точки, но по-лоши показатели.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS