Отборите на Алавес и Бетис излязоха в директен сблъсък във Витория в търсене на успеха, с който да преобърнат развитието на сезона си до момента. Но не успяха да се доберат до трите точки и затвърдиха лошата си форма след 1:1. 

Алеиш Видал откри за домакините в началото на мача, а легендата на севилци Хоакин изпусна дузпа в последните секунди на полувремето. Емерсон обаче изравни малко след подновяването на играта, а Зухаир Федал получи директен червен картон в края на битката и всичко приключи наравно. 

Мачът започна великолепно за Алавес. Още в 14-та минута Лукас Перес пусна страхотен пас към Алеиш Видал в наказателното поле, отдясно на вратата. Бившият играч на Барселона без забавяне стреля и прониза мрежата за 1:0. 

До почивката нямаше още много интересни положения, но това се промени в продължението на полувремето. Тогава Бетис получи доста спорна дузпа, но легендарният Хоакин не успя да преодолее вратаря със слабия си изстрел и статуквото се запази. 

Гостите продължиха да са по-активни след почивката, като Набил Фекир, Серхио Каналес и Хоакин изпуснаха невероятни положения в първите минути на втората част. Заслуженото се случи в 55-та минута, когато Бетис най-накрая изравни. 

Тогава Фекир намери с прекрасен пас Емерсон, който с перфектен изстрел с глава прониза вратаря за 1:1. Севилци тръгнаха смело напред в търсене на успеха, но устремът им беше спрян в 78-та минута, когато останаха с десетима на терена. 

След намесата на ВАР директен червен картон получи Зухаир Федал и това предопредели кротки последни минути, в които нови голове не паднаха и двата тима се примириха само с по точка от тази битка. След тази развръзка Бетис е с 24 точки в средата на таблицата - далеч и от опасната зона, и от зона Европа. Алавес е с 20 точки и е на цели шест точки над зоната на изпадащите.