Старши треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес обяви, че отборът няма никакво намерение да продава Карим Бензема.

Въпреки появилите се информации, Бензема бе категоричен, че френският таран остава в Мадрид. "Бензема е страхотен нападател. Поставил съм му за цел да вкара 25 гола този сезон, за да има предизвикателство. Не търсим друга 9-ка. Нападателите ни имат пълната свобода да показват своя талант," заяви Рафа.

"Няма как да ви кажа титулярния си състав, всички играчи трябва да тренират с мисълта, че могат да са титуляри. Не съм решил нищо още. Завръщането на Спортинг в елита е радост за всички, които обичат футбола," отбеляза старши треньорът преди гостуването в Хихон.

"Съставът ми е фантастичен. Напълно съм доволен като треньор. Не искам друго. Бейл има скорост и мощ, каквато никой друг няма. С Кейлор Навас сме откровени, той е интелигентен, професионалист, с когото сме щастливи да работим. Той се труди и играе отлично. Доволен съм от Карвахал и Данило. Те слушат и се оучат. Имаме нужните опции в състава, и мога да правя промени в зависимост от съперника."

"Реал започва всеки мач и всяко състезание за победа. За мен е предизвикателство. Нормално е да се борим за всички трофеи. Реал ще се бори за титлата. Нормално е Луис Енрике също да смята, че Барселона е фаворит," завърши той.