Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че продължаващият проблем в слабините може да попречи на Фернандо Торес да участва на Световното първенство в ЮАР, ако нападателят не бъде излекуван.

Бенитес ще бъде без своя нападател в пети пореден мач в днешното гостуване на Блекбърн. Наставникът е съобщил на националния селекционер на Испания Висенте Дел Боске, че проблемът с хернията може да попречи на Торес да играе на Мондиала през следващото лято. Мениджърът на Ливърпул все отлагаше операцията на „Ел Ниньо”, но препоръчаните три седмици упражнения и рехабилитация не помогнаха.

Бенитес заяви: „Ние имаме страхотни доктори тук и няколко наши играчи работят по специална фитнес програма като предпазна мярка срещу определени контузии. Ние можем да направим същото с Фернандо. Още от първия ден той бе сигурен, че няма нужда от операция и след разговори с редица лекари, ние смятаме, че постъпихме правилно. Човек получава различни препоръки при контузии в слабините. Това не ме притеснява в момента. Ще видим как ще се развиват нещата през сезона и той може би ще е по-силен през втората част на сезона, защото няма да е играл много през първата”.