Две от най-емблематичните фигури на Висшата лига – Жозе Моуриньо и Арсен Венгер изразиха подкрепа към своя колега Рафаел Бенитес. Испанецът е поставен под опустошителни критики напоследък, но въпреки това президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес продължава да му гласува доверие.

Бъдещето на Бентиес начело на Реал бе поставено под сериозен въпрос след краха в Ел Класико и загубата с 0:4.

„В този момент виждам много хора, които говорят за клуповете, които се намират в беда. Това е невероятна липса на респекти и каквато и да е било етика“, коментира Моуриньо.

„Ако говоря за Реал Мадрид, то говоря за тях, когато печелят, а не когато губят. Моят коментар за Ел Класико? Никакъв! Не се радвам на загубите на другите хора. Радвам се на победите на моя отбор. Не се усмихвам на загубите на другите отбори. Усмихвам се на моите победи. Ето защо не се усмихвам често в последните месеци“, каза още португалецът.

Арсен Венгер също взе отношение относно кризата в Реал и заяви, че не „би било сериозно“, президентът на клуб Флорентино Перес да предприеме треньорска смяна.

„Искам да използвам възможността да подкрепя изцяло Рафаел Бенитес, който е невероятен мениджър. Не мисля, че би било сериозно да уволниш треньора си след 12 мача. Надявам се, че той ще получи подкрепата на президента Флорентино Перес“, сподели мениджърът на Арсенал.