Новият наставник на Реал Мадрид Рафаел Бенитес все още не взел окончателно решение дали да се раздели с халфа Асиер Ияраменди. Към полузащитника на „белия балет“ има интерес от бившия му клуб Реал Сосиедад и английския Ливърпул, но именно треньорът на „кралете“ ще има последната дума.

В Испания твърдят, че отборът от „Аноета“ е готов да плати 15 милиона евро за 25-годишния футболист, когото продаде на мадридчани за 32 милиона през лятото на 2013 година. Ливърпул от своя страна предлага доста по-висока сума – 22 милиона евро.

Ияра пристигна на „Сантиаго Бернабеу“ с идеята да бъде дългосрочен заместник на Чаби Алонсо, ала така и не успя да се наложи в състава. Дотук през двете си години играчът записа 90 мача за Реал във всички турнири, като в 42 от случаите бе сред титулярите.

Самият Ияраменди неведнъж е изразявал желание да остане при „лос бланкос“, но всичко до голяма степен ще зависи от тактическата схема, която Бенитес ще опита да наложи. Предполага се, че бившият треньор на Наполи ще заложи на 4-2-3-1, която предполага включването на халфове с по-ясно изразени дефанзивни функции. Баскът е точно такъв тип футболист, докато другите опорни халфове като Тони Кроос и Лука Модрич са определено обичат да атакуват повече.