Ръководството на Реал Мадрид вече има решение за съдбата на треньора Рафаел Бенитес след краха на "белия балет" срещу Барселона с 0:4 в Ел Класико на Примера дивисион, пише Марка. 

55-годишният специалист ще бъде освободен от поста си, като дилемата пред босовете на клуба е това да се случи веднага или да се изчака края на сезона.

Както е известно, според медиите голмайсторът на тима Кристиано Роналдо е дал ултиматум на президента Флорентино Перес да избира между него и Бенитес. 

Отношенията между португалеца и наставника определено не са добри и в мача срещу каталунците представянето на Роналдо бе изключително слабо. 

Следващата седмица босовете на Реал да имат среща с играчите, треньора и помощниците му. След разговорите ще стане ясно дали Бенитес ще получи вот на доверие да води тима поне до края на сезона или веднага ще бъде освободен. 

Феновете на Реал (Мадрид) вече изразиха недоволството си след загубата от Барселона и поискаха оставки, а някои дори призоваха да бъде върнат предишния наставник Карло Анчелоти.