Серхио Рамос влиза твърдо в плановете на новия наставник на Реал Мадрид Рафаел Бенитес, твърди As. Според информацията на изданието, специалистът е твърдо против раздяла между бранителя и Кралския клуб, тъй като имал намерение Рамос да бъде сред основните фигури на състава му за идната кампания.

Нещо повече, близки до Бенитес разкриват още, че той няма план Б и бил твърдо решен да се бори за оставането на Рамос.

Както е известно, бъдещето на втория капитан на „белия балет“ е все още неясно. Контрактът на футболиста е до 2017 година, а преговорите за подновяване са в застой. Последните информации гласят, че отношенията на играча с боса на клуба Флорентино Перес са толкова обтегнати, че Рамос е пожелал да бъде продаден. Твърди се, че Манчестър Юнайтед е пратил оферта на стойност 50 милиона евро, която е била отхвърлена, а след това е пристигнало и ново предложение за 60 милиона евро.

Същевременно близки до играча разкриват, че той е предпочел временно да спре с преговорите след последната си среща с Перес. Рамос възнамерявал да иде на почивка за няколко дни в Лос Анджелис, за да се „успокоят малко духовете“, а след това отново да седне на масата.