Реал Мадрид почти сигурно се сбогува със своите шансове за титлата, след като направи равенство 0:0 при гостуването на последния в класирането Осасуна в мача от 19-я кръг на Ла Лига.

Реал Мадрид бе без своята звезда Кристиано Роналдо, който изтърпя наказание за натрупани жълти картони.

Мачът на стадион „Рейно де Навара“ бе доста нервен.

Реал Мадрид бе близо да откри резултата в 24-та минута, когато Кедира стреля, но малко пред гол линията Марк Бертран успя да избие топката.

В 33-та минута Ди Мария намери Игуаин, който стреля, но неточно и изпрати топката в аут.

Една от малкото опасни атаки за Осасуна бе в 42-та минута, когато Арментерос центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, след което Сехудо стреля с глава, но топката мина в страни от вратата на Касияс.

Коентрао бе близо до това да се разпише в 45-та минута, но ударът му мина в страни от десния стълб на вратата на Осасуна.

Домакините започнаха силно второто полувреме, но Кике Сола и Ойер не се възползваха от добрите възможности, които се откриха пред тях.

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо направи две смени в 57-та минута, когато Игуаин и Ди Мария бяха заменени от Бензема и Кака.

Само две минути по-късно Кака си изкара жълт картон за грубо влизане в краката на Рубен.

В 67-та минута Арментерос стреля опасно от около 25 метра, но Икер Касияс показа класа и спаси.

Рикардо Кака си изкара много глупав втори жълт картон и респективно червен в 75-та минута, когато попречи на домакините да изпълнят бързо пряк свободен удар. По този начин Реал Мадрид остана с човек по-малко на терена.

Реал Мадрид отбеляза гол в 78-та минута чрез Хосе Кайехон, но той не бе зачетен от съдията Клос Гомес.

Домакините имаха претенции за дузпа в 86-та минута, когато Кике Сола падна в наказателното поле на Реал Мадрид, но съдията подмина ситуацията.

След равенството Реал Мадрид остава на трета позиция с 37 точки и е на петнадесет зад лидера Барселона и на четири зад Атлетико Мадрид. Осасуна измести Ла Коруня от деветнадесетото място, като има 15 точки и по-добра голова разлика от галисийци.